Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Nieuws

24

jun
2015

No Comments

In Nieuws

By Michel Koreman

FOX Sport documentaire “Een Dordtenaar zal altijd blijven zingen” gemaakt met behulp van stagiaires de Ruwe Talenten

On 24, jun 2015 | No Comments | In Nieuws | By Michel Koreman

Voor deze documentaire worden een aantal FC Dordrecht supporters gevolgd en geven een kijkje in hun leven. Het zijn allemaal verschillende personen met één ding gemeen, hun liefde en passie voor FC Dordrecht. De documentaire geeft een beeld van hoe fanatiek sommige voetbalsupporters kunnen zijn.

Om deze documentaire te maken, heb je veel mensen nodig. Vanuit de samenwerking met Made in Rotterdam is daarom besloten om leerlingen van de Ruwe Talenten onderdeel uit te laten maken van het filmteam. Met behulp van deze samenwerking konden de studenten laten zien wat ze in petto hebben maar ook om ervaring op te doen. Voor de leerlingen was het een geweldige gebeurtenis die ze nooit meer vergeten.

“Dit was echt een verassing voor ons toen we te horen kregen dat wij mochten meehelpen aan deze documentaire. Zelf ben ik een fanatieke voetbalfan en het is wel gaaf dat ik mee mocht werken aan dit project. Als je gewoon je ding doet, komt het goed. Er kwam ongelooflijk veel voorbereiding aan te pas, maar alles is uiteindelijk goed gekomen. Door deze ervaring heb ik veel geleerd. En toen ik mijn werk ook nog eens op TV zag gaf het mij wel even een kippenvel momentje”. Aldus 2e jaars student en voetballiefhebber Tobias.

Ook Robin die stond te filmen tussen bier gooiende supporters, wist niet wat hij meemaakte. “Het is wel hartstikke gaaf dat wij mochten filmen. Zoals Tobias net al zei, we werden er wel goed op voorbereid, want het is natuurlijk wel een grote opdracht. Het is wel even iets anders dan alleen maar dingen schrijven en maken voor op de website. Het is groots en het geeft je wel een kick. We hebben er allemaal erg naar uitgekeken om dit te doen en als je dan alles ook nog eens live op TV ziet, geeft het een gevoel van voldoening en herkenning. Het is echt een ervaring die ik nooit meer vergeet”.
De documentaire is uitgezonden bij FOX op 18 maart om 19.30 uur.

Submit a Comment